Canet en haar meer - 4-sterren Camping Ma Prairie

Canet en haar meer

Canet-en-Roussillon is de op één na grootste stad in de Oostelijke Pyreneeën, is ideaal gelegen aan de Middellandse Zee én ligt op slechts 10 minuten rijden van Perpignan, de hoofdstad van het departement. Canet-en-Roussillon ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de Spaanse grens en op ongeveer een uur van de uitlopers van de Pyreneeën. De weelde van haar culturele erfgoed, het beschermde natuurreservaat en de toeristische dynamiek maakt van Canet-en-Roussillon de perfecte mix van traditie en modernisme.

Omdat we aan de rand van het oude dorp liggen, is de camping het perfecte beginpunt voor het ontdekken van onze zeer gevarieerde Mediterrane kustlijn, cultureel-historisch erfgoed en de rest van de mooie Catalaanse regio! Ook bevinden we ons dicht bij “Etang de Canet”, een meer met een buitengewoon rijke biodiversiteit. De camping ligt op slechts 1 kilometer van de “Coline des Loisirs” (een recreatiecomplex), het olympische zwembad “EUROPA” en nog veel meer vrijetijdsactiviteiten.

Een authentiek dorp

De camping ligt op slechts 10 minuten lopen van het oude dorpscentrum.  Wandel door de smalle kronkelende straatjes van het oude dorp en bezichtig de ruïnes en het middeleeuwse graafschappelijk kasteel, dat vanaf een heuvelrug uitkijkt over de zee. Stop net als de bedevaartgangers op de weg naar “Santiago de Compostella” bij de Sint Jacobskerk, welke uit de 14e eeuw dateert.

Het moeras van Canet-en-Roussillon

Het moeras van Canet-en-Roussillon is een thuis voor uitzonderlijke flora en fauna en beslaat ongeveer 600 hectare. In de lagune zijn ongeveer 230 soorten verschillende vogelsoorten te identificeren; de meest bekende zijn de Roze Flamingo en de Snip! Het drasland is hun overwinteringsgebied. Met een beetje geluk ziet u zelfs een ijsvogel, een permanente bewoner van de “Etang”. Het gebied draagt het kwaliteitslabel Natura2000, een Europees netwerk, welk als doel heeft de biodiversiteit van natuurgebieden te beschermen en te ontwikkelen.

U kunt dit natuurgebied te voet ontdekken door te wandelen over verschillende paden die door en om het moeras lopen. Vergeet vooral niet een verrekijker mee te nemen om de dieren vanuit uitkijkposten te kunnen observeren. De vissershutten zijn gerestaureerd en één ervan is geopend voor het publiek. Men kan er een permanente expositie bezichtigen over de geschiedenis van het moeras en zijn ecologische rol m.b.t. het behoud van deze uitzonderlijke flora en fauna.

Ontspanning en activiteiten in Canet-en-Roussillon

Canet-en-Roussillon biedt ons verschillende vrijetijdsbestedingen:

WATERSPORT

  • Zwemsportcomplex ‘Arlette Franco’ ook wel bekend als Olympisch Zwembad “EUROPA”, leent zich voor competitieve zwemwedstrijden op regionaal en nationaal niveau.
  • Nautische en wateractiviteiten: kitesurfen, stand-up-paddle, zeilen, duiken en snorkelen.

VRIJETIJDSBESTEDING

  • Ontdek de stad per minitrein
  • Bezoek het aquarium
  • Wandel over de boulevard naar de haven en de 9 kilometer fijn-zandstranden van Canet Plage, welke allemaal het kwaliteitslabel “Pavillon Bleu” dragen.
  • Bezoek het Arboretum en wandel door de groene 11 hectares
  • Struin over de lokale markten
  • Bezoek de wijngaarden van de Roussillon en hun domeinen, schrijf u eens in voor een wijnproeverij!
  • Probeer uw geluk eens in het Casino
  • Ontdek de Catalaanse gastronomie in een van de vele cafés en restaurants in de nabijheid van de camping.

SLIM REIZEN

In de zomermaanden rijdt er een minitrein in het dorp en deze stopt direct bij de boulevard, de ‘Coline des Loisirs’ en de voornaamste stranden van Canet Plage.