Canet-en-Roussillon - 4-sterren Camping Ma Prairie

Canet-en-Roussillon

Ideaal gelegen aan de Middellandse Zee, Canet-en-Roussillon is de op één na grootste stad in de Oostelijke Pyreneeën én op slechts 10 minuten rijden van Perpignan, de hoofdstad van het departement. Canet-en-Roussillon ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de Spaanse grens en op ongeveer een uur van de uitlopers van de Pyreneeën. De weelde van haar culturele erfgoed en beschermde natuurreservaat en haar toeristische dynamiek, maakt van Canet-en-Roussillon de perfecte mix van modernisme en traditie.

Het feit dat we gelegen zijn aan de rand van het oude dorp, maakt van camping Ma Prairie het perfecte beginpunt voor het ontdekken van onze zeer gevarieerde Mediterrane kustlijn, cultureel-historisch erfgoed en de Catalaanse cultuur! Op slechts een steenworp afstand gelegen van het drasland van Canet-en-Roussillon, “l’Etang de Canet” met een buitengewoon rijke biodiversiteit. De camping ligt op slecht 1 kilometer van de “Coline des Loisirs”, een recreatiecomplex en het olympische zwembad “EUROPA” en veel meer vrijetijdsactiviteiten.

Een authentiek dorp

De camping ligt slechts 10 minuten lopen van het oude dorpshart.  Wandel door de smalle kronkelende straatjes van het oude dorp en bezichtig de overblijfselen van de fortificaties en het middeleeuwse graafschappelijk kasteel, dat vanaf een heuvelrug uitkijkt over de zee. Stop net als de bedevaartgangers op de weg van “Santiago de Compostella”  bij de Sint Jacobskerk, welke dateert uit de 14e eeuw en haar klokkentoren in de lokale rode bakstenen genaamd “Cairou”

Het moeras van Canet-en-Roussillon

Het moeras van Canet-en-Roussillon is een veilige haven voor een uitzonderlijke flora en fauna dat ongeveer 600 hectare beslaat. In de lagune zijn enkele 230 soorten verschillende vogelsoorten te identificeren waarvan de meest bekende de Roze Flamingo en de Snip! Het drasland is hun overwinteringsgebied. Met een beetje geluk zie je zelfs een ijsvogel, een permanente bewoner van de “Etang” het hele jaar door. Het gebied is gekwalificeerd met het kwaliteitslabel Natura2000, een Europees netwerk welke als doel heeft om de biodiversiteit van natuurgebieden te beschermen en te ontwikkelen.

Verschillende paden die om het moeras lopen, stellen ons in staat om dit natuurgebied te voet te ontdekken. Vergeet vooral niet een verrekijker mee te nemen om zo vanuit een uitkijkpost de dieren te kunnen observeren. De vissershutten zijn gerestaureerd en een ervan is geopend voor het publiek en men kan er een permanente expositie bezichtigen over de natuurlijke historie van het moeras en zijn ecologische rol met betrekking tot het behoud van deze uitzonderlijke flora en fauna.

Ontspanning en activiteiten in Canet-en-Roussillon

Canet-en-Roussillon biedt ons verschillende vrijetijdsbestedingen:

WATERSPORT

  • Zwemsportfaciliteit Arlette Franco ook wel bekend als Olympisch Zwembad “EUROPA”, leent zich voor competitie zwemwedstijden op regionaal en nationaal niveau.
  • Nautische en aquatische activiteiten: Kite-surf, Stand-up Paddle, zeilen, duiken en snorkelen en strandpaviljoens.

VRIJETIJDSBESTEDING

  • Ontdek de stad per minitrein
  • Bezoek het aquarium
  • Wandel over de boulevard naar de haven en de 9 kilometer fijn-zandstranden van Canet Plage, welke allemaal het kwaliteitslabel “Pavillon Bleu” dragen.
  • Bezoek het Arboretum en wandel door de 11 hectares gebladerte.
  • Struin over de lokale markten
  • Bezoek de wijngaarden van de Roussillon en hun domeinen, schrijf u eens in voor een wijnproeverij!
  • Probeer uw geluk eens in het Casino
  • Ontdek de Catalaanse gastronomie in een van de vele cafés en restaurants in de nabijheid van de camping.

SLIM REIZEN

In de zomermaanden, doet de minitrein het dorp aan en stopt tevens direct aan het strand, de “Coline des Loisirs” en de voornaamste stranden van Canet Plage.