Collioure en haar baaien - Camping Ma Prairie

Collioure en haar baaien

Collioure is een pittoresk dorp in het departement van de Oostelijke Pyreneeën met het decor dat lijkt op die van een ansichtkaart. Het draagt de bijnaam Parel van de Côte Vermeille”, ofwel de Scharlaken Kust. Het vissersdorp is omringd door ongerepte natuur en staat bekend om haar mediterrane charme. Onze camping ligt op slechts 30 minuten rijden van deze schilderachtige plek!

Collioure en de Côte Vermeille

Ieder jaar verwelkomt Collioure talloze toeristen die het typische, authentieke dorp van de regio Occitanië (voorheen Languedoc Roussillon) komen ontdekken. Het dorp staat bekend om zijn vissersvloot en ansjovis, maar heeft nog veel meer te bieden op gastronomisch gebied, zoals de wijn afkomstig van de befaamde wijngaarden van Banyuls. Deze wijnen worden verbouwd op terrassen tot op 800m hoogte en mogen het AOC-label dragen.

De “Scharlaken Kust” strekt zich uit tot voorbij Argelès-sur-Mer en tot aan de Spaanse grens. Waar de bergen en de Middellandse Zee samenkomen, biedt het landschap ons adembenemende panorama’s. U kunt er snorkelen en duiken in de ochtend, als lunch de lokale Catalaanse producten proeven en in de namiddag een heerlijke wandeling maken in het laaggebergte van het Massief van de Albères. Het is niet voor niets dat de Zuid-Franse kust bezoekers trekt vanuit heel de wereld!

Collioure, een stad van kunst en vol met geschiedenis

Collioure is een dorp met een onmiskenbare charme en wordt terecht ook wel het Schilders-dorp genoemd. Het dorp trok in het verleden vele schilders aan die geïnspireerd waren door haar pittoreske vissershaventje en uitzonderlijke lichtval.

Onder de bekende namen die het dorp hebben bezocht en op canvas hebben vereeuwigd, bevinden zich die van Pablo Picasso, Maurice de Vlaminck, Georges Braque en zelfs Salvador Dali. Het is tevens de geboorteplaats van het fauvisme, een artistieke stroming die dateert uit het begin van de twintigste eeuw, opgericht door André Derain en Henri Matisse.

“In het spoor van het fauvisme” is een wandeltocht door het dorp die ons de reproducties van deze werken laat ontdekken. Het VVV-kantoor biedt overigens van maart tot eind oktober ook rondleidingen aan met gids. Aarzel niet om simpelweg te flaneren door het dorp en de kunstateliers en galeries te bekijken. Een aantal historische monumenten die u kunt bekijken en bezoeken zijn de Onze Lieve Vrouwe Kerk bezoeken, “Notre-Dame des Anges” of het koninklijk kasteel van Collioure.

 

De regio