Collioure - Camping Ma Prairie

Collioure

Collioure is een pittoresk dorp in het departement van de Oost-Pyreneeën in Frankrijk met het décor van een ansichtkaart. Het draagt de bijnaam Parel van deCôte Vermeille”, ofwel de Scharlaken Kust. Het vissersdorp is omringd door ongerepte natuur en staat bekend om haar mediterrane charme. Onze camping ligt op slechts 30 minuten rijden van deze schilderachtige plek!

Collioure en de Côte Vermeille

Ieder jaar, verwelkomt Collioure talloze toeristen die het typische, authentieke dorp van de regio Occitanië (voorheen Langedoc Roussillon) komen ontdekken. Het dorp staat bekend om zijn vissersvloot en ansjovis, maar heeft nog veel meer te bieden op gastronomisch gebied.

Zoals de wijn uit de befaamde wijngaarden van Banyuls  welke op terrassen wordt verbouwd tot op 800m hoogte en het label “gecontroleerde oorsprongsbenaming” mogen dragen.

De “Scharlaken Kust” strekt zich uit tot voorbij Argelès-sur-Mer en tot aan de Spaanse grens. Waar de bergen en de middellandse zee samen komen, biedt het landschap ons adembenemende panorama’s. U kunt er snorkelen en duiken in de ochtend, voor de lunch, de lokale Catalaanse producten proeven en in de namiddag een heerlijke wandeling maken in het laaggebergte van het Massief van de Albères. Het is niet voor niets dat de Zuid-Franse kust, bezoekers trekt vanuit heel de wereld.

Collioure, een stad van kunst en vol met geschiedenis

Collioure is een dorp met een onmiskenbare charme en wordt terecht, ook wel Het Schilders-dorp genoemd. Het dorp trok in het verleden, vele schilders die geïnspireerd waren door haar pittoreske vissershaventje en uitzonderlijke lichtval

Onder de illustere namen die het dorp hebben bezocht en op canvas hebben vereeuwigd, bevinden zich die van Pablo Picasso, Maurice de Vlaminck, Georges Braque en zelfs Salvador Dali. Het is tevens de bakermat van het fauvisme, een artistieke stroming die dateert, begin twintigste eeuw, opgericht door André Derain en Henri Matisse.

In het spoor van het fauvisme « Chemin du Fauvisme », is een wandeltocht door het dorp die ons de reproducties van deze werken te laat ontdekken. Het VVV kantoor biedt overigens ook rondleidingen aan met gids, van maart tot eind oktober. Maar aarzel niet om simpelweg te struinen door het dorp en de kunstateliers en galeries aan te doen. Aan historische monumenten kunt u in Collioure de Onze Lieve Vrouwe Kerk bezoeken, “Notre-Dame des Anges” of het koninklijk kasteel van Collioure.

 

De regio