De Pyreneeën - 4-sterren Camping Ma Prairie in Frankrijk

De Pyreneeën

Onze camping is gelegen nabij de Pyréneeën, tussen het massief van de Canigou en de wijnstreek van de “Corbières”, we bieden dan ook een groot aantal activiteiten aan tussen berg en zee!

Wandeltochten in het Massief van de Canigou

De Canigou, heilige berg van de Catalanen is geklasseerd als beschermd nationaal natuurgebied sinds 2012. De bergtop met dezelfde naam verreist tot 2787 meter hoogte. Het is een symbool van Catalaanse cultuur en zelfs een waar bedevaartsoort voor de Catalanen. De beklimming van de Canigou is een overgangsritueel voor alle bewoners van de regio.

Elke zomer, kiezen talloze toeristen de wandelpaden van het massief, hetzij te voet, hetzij op de fiets(lees mountainbike), per paard of begeleid door ezeltjes. Laatstgenoemden kunnen tassen dragen of zelfs u vermoeide kleintjes op hun rug nemen! Er is een manier om het massief te verkennen voor elk niveau wandelaar! Echter, wanneer u de Pic wilt beklimmen is een gemiddeld niveau van fysieke conditie vereist en een goede voorbereiding. Verkijkt u zich ook niet op het weer. Deze kan verraderlijk snel veranderen en kan op die hoogte storm met zich meebrengen.

Een duik in de geschiedenis van de Oostelijke Pyréneeën

De préhistorie en de Tautavelman

Het préhistorisch museum van Tautavel is een goed idee voor een familie-uitje, niet ver van Perpignan en Canet-en-Roussillon. U kunt er van alles te weten komen over de Tautavelman, , een gefossiliseerde man gevonden in Tautavel na de initiële vondst van een Homo Erectus van het vrouwelijke geslacht in dezelfde caverne.

Er zijn verschillende ludieke animaties en u kunt er de galerijen waar de opgravingen hebben plaatsgevonden terugvinden en zelfs een reconstructie van de grot waar de Tautavelman gewoond moet hebben; “La Caune de l’Arago”.

De eeuw van de verlichting en de fortificaties van Vauban.

Maak gebruik van de gelegenheid tijdens uw verblijf in de Oostelijke Pyréneeën om de militaire architectuur van Sébastien Vauban te bewonderen en de bijzonder goed geconserveerde versterkte dorpen zoals de Villfranche-de-Conflent en Mont-Luis. Beiden staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mis vooral niet.

  • De burcht en vestingstad van Villefranche-de-Conflent
  • Fort Libéria welke uitkijkt op Villefranche-de-Conflent
  • Het militaire fort Mont-Luis dat dateert uit 1679 ligt op 1600 meter boven de zeespiegel en is het hoogstgelegen vestingdorp van Frankrijk!

De middeleeuwen en het land der Catharen.

Op minder dan een halfuur rijden van onze camping, ligt het kasteel van Quéribus welke geklaseerd staat als historisch monumenten en opmerkelijk goed geconserveerd is gebleven en tevens, deels gerestaureerd. Het kasteel is gebouwd op een heuvelrug en kijkt uit over de vlaktes van de Roussillon.

Andere monumenten zijn ook de moeite waard om te bezichtigen. De toeristische route die de kastelen der Catharen aandoet is dan ook de moeite waard en aan te vragen bij de verschillende VVV kantoren.

Wanneer u een camping nabij de Pyréneeën bezoekt, bent u verzekerd van familieplezier, het ontdekken van prachtige landschappen en bijzonder goed geconserveerde historische monumenten.