De Pyreneeën - 4-sterren in Frankrijk

De Pyreneeën

Ma Prairie is een 4-sterren camping in de Pyreneeën (Zuid-Frankrijk), tussen het massief van de Canigou en de wijnstreek van de “Corbières”. We bieden dan ook een groot aantal activiteiten tussen berg en zee aan!

Wandeltochten in het Massief van de Canigou

De Canigou, de heilige berg van de Catalanen, is geklasseerd als nationaal beschermd natuurgebied sinds 2012. De bergtop met dezelfde naam heeft een totale hoogte van 2787 meter. Het is een symbool van de Catalaanse cultuur en zelfs een ware bedevaartsplaats voor de Catalanen. De beklimming van de Canigou is een overgangsritueel voor alle bewoners van de regio.

Elke zomer worden de wandelpaden van het massief bezocht door talloze toeristen, hetzij te voet, hetzij op de fiets (lees mountainbike), per paard of begeleid door ezeltjes. Deze laatstgenoemde dieren kunnen tassen dragen of zelfs u vermoeide kleintjes op hun rug nemen! Er is een manier om het massief te verkennen voor wandelaars op elk niveau! Echter, wanneer u de top wilt beklimmen is een voldoende niveau van fysieke conditie en een goede voorbereiding vereist. Houdt u vooral ook rekening met het weer, dit kan verraderlijk snel veranderen en kan op die hoogte storm met zich meebrengen.

Een duik in de geschiedenis van de Oostelijke Pyreneeën

Een duik in de geschiedenis van de Oostelijke Pyréneeën

De préhistorie en de Tautavelman

Het prehistorisch museum van Tautavel is een goed idee voor een familie-uitje, niet ver van Perpignan en Canet-en-Roussillon. U kunt er van alles te weten komen over de Tautavelman, een gefossiliseerde man die gevonden is in Tautavel na de initiële vondst van een Homo Erectus van het vrouwelijke geslacht in diezelfde caverne.

Er zijn verschillende mooie animaties en u kunt er de galerijen terugvinden waar de opgravingen hebben plaatsgevonden. Er is zelfs een reconstructie van de grot waar de Tautavelman gewoond moet hebben“La Caune de l’Arago”.

De eeuw van de verlichting en de fortificaties van Vauban.

Tijdens uw verblijf in de Oostelijke Pyréneeën heeft u de gelegenheid om de militaire architectuur van Sébastien Vauban te bewonderen in de bijzonder goed geconserveerde versterkte dorpen zoals de Villefranche-de-Conflent en Mont-Luis. Beide staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maak dus vooral gebruik van die gelegenheid, u zult niet teleurgesteld worden!

Mis vooral niet:

  • De burcht en vestingstad van Villefranche-de-Conflent
  • Fort Libéria, welke uitkijkt op Villefranche-de-Conflent
  • Het militaire fort Mont-Luis dateert uit 1679 en ligt op 1600 meter boven de zeespiegel. Dit is het hoogstgelegen vestingdorp van Frankrijk!

De middeleeuwen en het land der Catharen.

Op minder dan een uur rijden van onze camping ligt het kasteel van Quéribus. Dit kasteel is een historisch monument en is opmerkelijk goed geconserveerd gebleven, ook al heeft er wel gedeeltelijke restauratie plaatsgevonden. Het kasteel is gebouwd op een heuvelrug en kijkt uit over de vlaktes van de Roussillon.

Andere monumenten in deze regio zijn ook zeker de moeite waard om te bezichtigen en dit kunt u onder andere doen door de toeristische route die de kastelen der Catharen aandoet, te nemen. Deze route kunt u aanvragen bij verschillende VVV-kantoren.

Wanneer u een camping nabij de Pyreneeën bezoekt, beleeft u gegarandeerd familieplezier, kunt u prachtige landschappen ontdekken en bijzonder goed geconserveerde historische monumenten bezoeken.