Perpignan - Zuid-Frankrijk - Ma Prairie, 4-sterrencamping

Perpignan

Wanneer u ervoor kiest om uw vakantie door te brengen in “Ma Prairie”, op een van onze kampeerplaatsen of in een van onze huuraccommodaties, profiteert u niet alleen van de dynamiek van een grote nabijgelegen stad, maar ook van de Middellandse Zee en de Pyreneeën. Een bruisende stad die trots is op haar Catalaanse identiteit; dit maakt van Perpignan een bestemming die voor elke vakantieganger iets te bieden heeft.

BEZOEK PERPIGNAN EN ONTDEK DE CATALAANSE CULTUUR!

Wanneer u door de historische binnenstad wandelt, kunt u het Castillet”, ofwel “klein kasteel”, bezichtigen, welke dateert uit de 14e eeuw. De rode bakstenen en originele architectuur zijn het symbool geworden van het Catalaanse Perpignan.

Niet ver van het “Castillet” vandaan zult u vele andere historische gebouwen tegenkomen. Vele zijn gebouwd in een flamboyante gotische stijl. Bezoek bijvoorbeeld de “loge de la Mer” -een handelsgebouw dat dateert uit de 14e eeuw- en het oude stadhuis uit dezelfde periode, of de kathedraal van Sint Johannes de Doper, in welke een prachtige houten afbeelding van Jezus Christus aan het kruis staat.
Dit crucifix is het spektakelstuk van de jaarlijkse processie van de Sanch
, de tocht van boetedoening die op Goede Vrijdag door de binnenstad loopt. Op enkele minuten lopen van de oude binnenstad bevindt zich het paleis van de vroegere koningen van Majorca, een indrukwekkend paleis met fort, in een gotische stijl gebouwd met sterke Spaans-Moorse invloeden.

Een goede manier om de stad te ontdekken, is om een kaartje te kopen voor het kleine treintje die langs de belangrijkste historische monumenten van Perpignan rijdt. Het beginpunt van deze toeristische route is de “Place de la Victoire”.

De stad is ook een stad van kunst en cultuur. Elk jaar ontvangt en organiseert Perpignan talrijke festivals zoals “Les Jeudis de Perpignan” en Visa pour l’Image”Dit laatste evenement is een niet te missen internationaal rendez-vous voor amateurs van fotojournalistiek en vindt jaarlijks in september plaats.

Heerlijk flaneren door de smalle steegjes, de lokale Catalaanse specialiteiten proeven en allerlei Zuid-Franse producten op de verschillende weekmarkten bekijken; dit klinkt toch als een leuk dagje uit? Ook kunt u gewoonweg genieten van een heerlijke lokale wijn of vers sapje op een zonovergoten terras.
En voor de sportliefhebbers onder u: 
Perpignan is rugbyterritoir. Woon eens een echte rugbymatch bij!

Perpignan Natuurvriendelijk : stadsvervoer

De meest milieuvriendelijke manier: het openbaar vervoer

Er is een bushalte op slechts 100 meter van de camping. Neem buslijn 3 richting Perpignan-Gare TGV en u wordt in hartje centrum van Perpignan afgezet wanneer u uitstapt bij bushalte Boulevard Wilson!

MET DE AUTO

“Ma Prairie” is gelegen op iets minder dan 15 minuten van het centrum van Perpignan. Om er met de auto te komen, neemt u de provinciale weg D619 richting de snelweg A9/ Barcelone/ Cabestany/ Perpignan en vervolgens volgt u de 2/3baans lokale weg tot in het hart van Perpignan.