Perpignan - Camping Ma Prairie

Perpignan

Wanneer u kiest voor « Ma Prairie » om uw vakantie door te brengen, profiteert u niet alleen van het dynamisme van een grote stad, maar tegelijkertijd van de middellandse zee én de Pyréneeën. Een bruisende stad, trots op haar Catalaanse identiteit, maakt van Perpignan een bestemming die voor elke vakantieganger iets te bieden heeft.

BEZOEK PERPIGNAN EN ONTDEK DE CATALAANSE CULTUUR!

Wanneer u door de historische binnenstad wandelt, kunt u het «Castillet» “ofwel, klein kasteel” bezichtigen. Een deel van de vestingmuur die toegang bood weleer aan de binnenstad uit de 14e eeuw. De rode bakstenen en originele architectuur zijn het symbool geworden van Perpignan “La Catalane”.

Rondom het “Castillet” wachten andere bouwerken om ontdekt te worden, vaak in een flamboyante gotische stijl. Bezoek bijvoorbeeld: De “loge de la Mer” handelsgebouw dat dateert uit de 14e eeuw en het oude stadhuis uit dezelfde periode, of de kathedraal van Sint Johannes de Doper, welke een prachtige houten afbeelding van Jezus Christus aan het kruis herbergt.
Dit crucifix is het , spektakelstuk van de jaarlijkse processie van de Sanch,  de tocht van boetedoening door de binnenstad op goede vrijdag. Op enkele minuten lopen van de oude binnenstad bevindt zich het paleis van de koningen van Majorca, een indrukwekkend paleis en fort in de gotische stijl met sterke Spaans-Moorse invloeden.

Een goede manier om de stad te ontdekken, is om een kaartje te kopen voor het kleine treintje die de belangrijkste historische monumenten van Perpignan aandoet. Het beginpunt van de ze toeristische route bevindt zich op de “Place de la Victoire”.

Perpignan is ook een stad van kunst en cultuur. Elk jaar ontvangt en organiseert Perpignan talrijke festivals waaronder “Visa pour l’Image”. Een niet te missen internationaal rendez-vous voor amateurs van foto- journalistiek dat jaarlijks in september plaats vindt.

Perpignan is ook heerlijk flaneren door de smalle steegjes, de lokale, Catalaanse specialiteiten proeven en andere producten uit Zuid Frankrijk op de verschillende weekmarkten die gehouden worden in de stad. Of gewoon genieten van een heerlijke lokale wijn op een zonovergoten terras…
En voor de sportliefhebbers, Perpigan is “RUGBYLAND”. Woon eens een echte rugbymatch bij!

Natuurvriendelijk : stadsvervoer

The most environment friendly way: Public Transport

Er is een bushalte op slechts 100 meter van de camping. Neem bus n°6 van het gemeentevervoersbedrijf CTPM, deze zet u af in het hartje centrum van Perpignan.

MET DE AUTO

“Ma Prairie” is gelegen op iets minder dan 15 minuten van het centrum van Perpignan. Om ermet de auto te komen, neemt u de provinciale weg  D619 richting de snelweg A9/Barcelone/Cabestany/Perpignan en u volgt vervolgens de 2/3baans lokale weg tot in het hart van Perpignan.