De Oostelijke Pyreneeën verkennen met het Gele Treintje - Camping Ma Prairie

De Oostelijke Pyreneeën verkennen met het Gele Treintje

Al meer dan honderd jaar rijdt het Gele Treintje (dat door de Catalanen het koosnaampje “de kanarie” heeft gekregen) door het Provinciale Natuurreservaat van de “Pyrénées Catalanes”. Kom aan boord en ontdek de rijkdom van deze Catalaanse Provincie en haar goed bewaarde natuur.

De Kanarie, een symbool van de Pyreneeën en Cerdagne

Het elektrische Gele Treintje stopt bij 22 haltes op een circuit van 60 km en verbindt de stations Villefrache-Vernet-les-Bains en Latour-de-Carol met elkaar. Niet alleen de bochten en de indrukwekkende stijgingen en dalingen, maar ook de bruggen en tunnels geven deze oude spoorweg zijn charme!

Enkele verbazingwekkende feiten:

  • De aanleg is begonnen in 1903, maar het spoorwegnetwerk is pas afgerond in 1927.
  • Het station Bolquère-Eyene is het hoogstgelegen treinstation van Frankrijk en piekt op 1593 meter boven de zeespiegel.
  • De Gisclard brug was de eerste spoorwegbrug met een ijzeren suspensiekabel van Frankrijk. De bouw van deze burg begon in 1905 en stelde de “kanarie” in staat om de rivier de Têt over te steken. De brug is overigens ook geklasseerd als Nationaal Historisch Monument.
  • De gemiddelde snelheid is 30 kilometer per uur, maar kan soms oplopen tot 55 kilometer per uur.

Het gele treintje doorkruist de regio van Cerdagne; haar hooggelegen plateaus hebben menig wandelaar verwonderd over de ongerepte natuur, maar over ook de meren en skistations. Aan boord van het “Gele Treintje” kan men de typische dorpjes van de Haut-Conflent bezichtigen en verschillende bergtoppen van de Oostelijke Pyreneeën zien, zoals de Canigou, de Cambre d’Aze, de Carlit en de Puigmal.

Praktische informatie met betrekking Tot het Gele Treintje

Vanaf de camping in Canet-en-Roussillon, is het een rit van 60 kilometer naar het beginpunt van de kanaries route.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat

  • Het voor groepen verplicht is om te reserveren.
  • Kortingskaarten niet geldig zijn in de zomer.
  • De vertrek-en aankomsttijden veranderen afhangend van het seizoen.
  • In de zomer de mogelijkheid bestaat om te reserveren voor de dakloze wagon, zodat u kunt genieten van een 360° panorama!
  • Het aan te raden is om op zijn minst een half uur voor vertrek bij het loket aanwezig te zijn om zeker te zijn van een plaats, zeker in de zomermaanden!
  • Het niet mogelijk is om een ticket van tevoren te boeken.