Barcelona - Camping Ma Prairie

Barcelona

Als u een camping zoekt in de nabijheid van de Spaanse grens, dan zult u tevreden zijn, te hebben gekozen voor Ma Prairie. De camping is gelegen in Canet-en- Roussillon, in de provincie van de Oostelijke-Pyréneeën van de regio Occitanië. De provincie ligt aan de Spaanse grens en u kunt er met gemak komen, met de auto en trein. Kijk voor tips en suggesties in onze gids, Bezoek Barcelona in één dag!

Het Barcelona van Gaudí

Antoní Gaudí is een beroemde 19e -eeuwse Catalaanse architect. Verschillende monumenten die die door hem zijn ontworpen staan vandaag de dag op de UNESCO werelderfgoedlijst. Al zijn werken zijn kleurrijk en geïnspireerd door de natuur.

La Sagrada Familia

De basiliek de Sagrada Familia, betekent voor de inwoners van Barcelona, wat de Eiffeltoren betekent voor de Parijzenaren. Wanneer u niet de tijd heeft om de baseliek te bezoeken. Moet u beslist op zijn minst een moment nemen om deze van de buitenkant te bewonderen. Gaudí is de bouw begonnen van dit monumentale bouwwerk in 1883 en de werkzaamheden zijn nog altijd in volle gang. De architect heeft nooit de kans gehad om de voltooiing ervan te kunnen zien. Gaudí is na zijn overlijden overigens begraven in de crypte van de Sagrada Familia.

Het parc Güell

Een deel van het park Güell is gratis te bezoeken en biedt een prachtig uitzicht op de stad. In het betaalde gedeelte, welke een nationaal monument is, kunt u de werken van de artiest van dichtbij bewonderen. Het is echter mogelijk om een deel van de kunstwerken van buitenaf te zien. Beslis zelf welke optie het best bij uw bezoek aan deze prachtige stad past.

La Casa Battló

De rondleiding tijdens het bezoek van dit meesterwerk duurt ongeveer een uur en het is aan te raden om van te voren een entreebewijs te kopen waarmee u de wachtrij omzeilt. Probeer ook de Audiotour welke VR( virtuele werkelijkheid en geavanceerde werkelijkheid) gebruikt om de ervaring nog interessanter te maken. Het stelt u in staat om beter te begrijpen waar Antoní Gaudí zijn inspiratie vandaan haalde en zijn artistieke keuzes te waarderen.

Het Palau Güell, het Casa Vicens en het Casa Milà staan ook op de UNESCO werelderfgoedlijkst en zijn het bezichtigen meer dan waard. De artistieke invloed van de artiest is terug te vinden door heel de stad. Om zijn werken te bezichtigen in het aan te raden om vooraf te reserveren om zo de lange wachtrijen te vermijden, vooral in het hoogseizoen juli-augustus. Ook is het vaak voordeliger wanneer u uw entreebewijzen online bestelt. Om vervelende verrassingen te voorkomen, raden wij u dan ook aan om van te voren de prijzen te vergelijken en uw tickets direct op de officiële internetsites van de stad en vvv kantoren te boeken.

Niet te missen in Barcelona,

Als Antoní Gaudí de architectuur in Barcelona sterk heeft beïnvloed, herbergt de hoofdstad van het zuidelijke Catalonië nog meer mooie verrassingen voor haar bezoekers, wanneer ze haar rijke geschiedenis ontsluiert en een “art de vivre” die bijna in het DNA lijkt te zijn opgenomen van de stad.

Musea, herenhuizen, particuliere hotels, steegjes en stadsparken, gastronomie…. Een heel programma van flaneren en proeverijen! Aarzel niet om door de wirwar van steegjes wandelen van de Gotische Wijk, of om te flaneren over de Ramblas die de Plaça de Catalunya verbindt met de oude haven, waar het emblematieke standbeeld van Cristophel Columbus verreist. Profiteer er tijdens uw bezoek van om de Boquería aan te doen, de pittoreske overdekte markt van Barcelona, en er een lekker stukje Iberische Serrano-ham te proeven, vergezeld van een glas cava. Neem de tijd de stad vanuit de hoogte te bezichtigen, met de kabelbaan van Montjuic en ontdek het adembenemende uitzicht op de stad in volgelvlucht!

En laten we niet vergeten; CAMP NOU voetbaltempel bij uitstek en thuisbasis van FC Barcelona, (het giganteske stadion telt maar liefst 98000 plaatsten) het museum exposeert alle titels gewonnen door de befaamde Catalaanse voetbalclub en is sinds 2011 een van de meest bezochte musea van Spanje met ongeveer 1,6 miljoen bezoekers per jaar!

Naar Spanje vanaf de camping :

Er zijn meerdere wegen die naar Barcelona leiden vanaf Canet-en-Roussillon.

  • Met de auto, de 200km naar de Catalaanse hoofdstad, legt u in ongeveer 2 uur af. Het is aan te raden om uw auto buiten de stad te stationeren en gebruik te maken van het openbaar vervoer om het stadscentrum te bereiken. U kunt profiteren van een kaartje “Hola BCN” welke u onbeperkt toegang geeft tot het bus,tram-en metro-netwerk van Barcelona.

  • U kunt er ook met de trein komen door de bus (N°6 CTPM) te nemen vanaf de camping en deze heeft als terminus het treinstation (TGV) van Perpignan.

Camping Ma Prairie biedt overigens ook excursies/dagtochten aan naar Barcelona, met de camping als vertrekpunt.