Barcelona - Camping Ma Prairie

Barcelona

Als u een camping zoekt in de nabijheid van de Spaanse grens, dan zult u blij zijn met uw keuze voor “Ma Prairie”. De camping ligt in Canet-en-Roussillon, in de provincie van de Oostelijke Pyreneeën in de regio Occitanië. De provincie ligt aan de Spaanse grens en u kunt er makkelijk komen, met de auto, bus en trein. Kijk voor tips en suggesties in onze gids, Bezoek Barcelona in één dag!

Het Barcelona van Gaudí

Antoní Gaudí was een beroemde 19e -eeuwse Catalaanse architect. Verschillende monumenten die die door hem ontworpen zijn, staan vandaag de dag op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Al zijn werken zijn kleurrijk en geïnspireerd door de natuur.

La Sagrada Familia

De basiliek “Sagrada Familia” betekent voor de inwoners van Barcelona, wat de Eiffeltoren betekent voor de Parijzenaren. Als u niet de tijd hebt om de basiliek zelf te bezoeken, moet u beslist en op zijn minst een moment nemen om deze van de buitenkant te bewonderen. Gaudí is in 1883 de bouw van dit bijzondere bouwwerk begonnen en de werkzaamheden zijn nog altijd in volle gang. De architect heeft dus niet de kans gehad om de voltooiing ervan te kunnen zien. Gaudí is na zijn overlijden overigens wel begraven in de crypte van de Sagrada Familia.

Het park Güell

Een deel van het park Güell is gratis te bezoeken en biedt een prachtig uitzicht over de stad. In deze met bomen overdekte ruimte ziet veel er apart en bijzonder uit, zelfs de bankjes zijn ware kunstobjecten! In het betaalde monumentale gedeelte kunt u Gaudí’s werken van dichtbij bewonderen. Het is echter ook mogelijk om een deel van de kunstwerken van buitenaf te zien. Beslis zelf welke optie het best bij uw bezoek aan deze prachtige stad past. Of u hier nu bent voor het werk van de architect, om even tot rust te komen, of om van het mooie Spaanse weer te genieten, u zult genieten van uw tijd in dit park!

La Casa Battló

La Casa Battló is een kunstig gebouw met een moderne stijl. De rondleiding tijdens uw bezoek aan dit meesterwerk duurt ongeveer een uur en het is aan te raden om van tevoren een entreebewijs te kopen waarmee u de wachtrij omzeilt. Probeer ook de Audiotour die VR (virtuele werkelijkheid en werkelijkheid) gebruikt om uw ervaring nog interessanter te maken. Het stelt u in staat beter te kunnen begrijpen waar Antoní Gaudí zijn inspiratie vandaan haalde en laat u zijn artistieke keuzes (misschien) meer waarderen.

Het Palau Güell, het Casa Vicens en het Casa Milà staan ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst en zijn het bezichtigen meer dan waard. De artistieke invloed van de artiest is terug te vinden door heel de stad. Om zijn werken te bezichtigen is het aan te raden vooraf te reserveren om zo de lange wachtrijen te vermijden, vooral in het hoogseizoen (de maanden juli-augustus). Ook is het vaak voordeliger om uw entreebewijzen online te bestellen. Om vervelende verrassingen te voorkomen, raden wij u dan ook aan om van tevoren de prijzen te vergelijken en uw tickets direct op de officiële internetsites van de stad en VVV-kantoren te boeken.

Niet te missen in Barcelona,

Als Antoní Gaudí de architectuur in Barcelona sterk heeft beïnvloed, herbergt de hoofdstad van het zuidelijke Catalonië nog meer mooie verrassingen voor haar bezoekers, wanneer ze haar rijke geschiedenis toont en een “art de vivre” onthult die in het DNA van de stad lijkt te zijn opgenomen.

Musea, herenhuizen, particuliere hotels, smalle steegjes en groene stadsparken, prachtige restaurantjes en tapasbars waar u heerlijk kunt eten en drinken… Een heel programma van flaneren en proeven! Aarzel niet om te wandelen door de wirwar van steegjes van de Gotische Wijk, of om te flaneren over de Ramblas die de Plaça de Catalunya verbindt met de oude haven, waar het standbeeld van Christoffel Columbus verreist. Profiteer van uw bezoek in Barcelona om naar de Boquería te gaan, een overdekte pittoreske markt, en er een lekker stukje Iberische serranoham vergezeld van een glas cava te proeven. Neem de tijd om de stad vanuit de hoogte te bezichtigen met de kabelbaan van Montjuic en ontdek het adembenemende uitzicht over de stad in volgelvlucht!

En laten we het CAMP NOU  niet vergeten! Voetbaltempel bij uitstek en thuisbasis van FC Barcelona. Het gigantische stadion telt maar liefst 98000 plaatsten. In het museum van het stadion is er een expositie van alle titels die gewonnen zijn door deze befaamde Catalaanse voetbalclub. Sinds 2011 is het één van de meest bezochte musea van Spanje, met ongeveer 1,6 miljoen bezoekers per jaar!

Naar Spanje vanaf de camping :

Er zijn meerdere wegen die naar Barcelona leiden vanaf Canet-en-Roussillon.

  • Met de auto: de 200km naar de Catalaanse hoofdstad legt u in ongeveer 2 uur af. Het is aan te raden om uw auto buiten de stad te parkeren en gebruik te maken van het openbaar vervoer om het stadscentrum te bereiken. U kunt profiteren van een kaartje “Hola BCN, welke u onbeperkt toegang geeft tot het bus-, tram- en metronetwerk van Barcelona.
  • U kunt er ook met de trein komen door de bus (lijn 3) te nemen vanaf de camping en deze heeft als eindstation het treinstation (TGV) van Perpignan. In Perpignan neemt u vervolgens de trein naar Barcelona.
  • Camping “Ma Prairie” biedt overigens ook excursies/dagjes aan naar Barcelona, met de camping als vertrekpunt.