De beste stranden in het noorden van de Oostelijke Pyreneeën. - Camping Ma Prairie

De beste stranden in het noorden van de Oostelijke Pyreneeën.

De kustlijn van de Roussillon biedt een grote diversiteit aan stranden. Van de zandkust met haar uitgestrekte en brede stranden met fijn zand tot aan de rotskust met kleine baaien en ongerepte natuur.

De stranden van de zandkust

Canet Plage en Saint-Cyprien

Canet-en-Roussillon en St-Cyprien beschikken over de grootste zandstranden van de Oostelijke Pyreneeën. De regio is vooral bekend voor de vele windsurfspots, voor kitesurfen of zelfs Stand-Up-Paddling. Deze twee badplaatsen hebben als prioriteit om toeristen een kwalitatief zo hoog mogelijk verblijf aan te bieden en dragen een aantal kwaliteitslabels zoals “Pavillon Bleu”, “Qualité Sud de la France”, “Qualité Toerisme” en het kwaliteitskeurmerk “Handiplage”.

Camping “Ma Prairie” bevindt zich op drie kilometer van de fijnzandstranden van Canet Plage. Een afstand die goed aan te lopen is. Reken ongeveer een half uur om te voet naar het strand te gaan. Wanneer u niet met de auto wilt gaan, kun u ook nog op de fiets stappen! Er is namelijk een fietspad dat door Canet Village naar Canet Plage loopt, waar u uw fiets op enkele meters van het strand kunt neerzetten. Of ga met de bus, de halte is vlakbij (vlak naast de Lidl, op 5 min loopafstand van de camping) en de bus zet u af aan het strand! Zo profiteert u van alle voordelen van het strand zonder de ergernissen ervan te hoeven ervaren, zoals de mensenmassa’s, parkeerplaatsen en de drukte van het uitgaansleven van een dynamische badplaats.

De stranden van de “Côte Vermeille”

De Côte Vermeille laat ons zien hoe Middellandse Zee en Pyreneeën samenkomen op een prachtige manier in Zuid-Frankrijk en, als u iets verder afdaalt, in Spanje. Vanaf Collioure tot aan Cerbère ontsluiert ze haar ongerepte natuur en haar baaien, welke soms alleen te voet toegankelijk zijn via de talrijke wandelpaden.

Collioure

“L’anse de la Balette”, het strand van Saint-Vincent of zelfs het strand “Boramar” zijn kleine baaien met grind-of kiezelstranden, gelegen in het centrum van Collioure de zeemanskapel “Notre Dame des Anges” omringend. De klokkentoren van deze zeemanskerk heeft menig schilder geïnspireerd en onder de bekendere namen vindt men Derain en Braques. Het water is er helder, aangenaam en verkwikkend nadat u de steile gekleurde steegjes van het dorp beklommen heeft. Het zwemmen is onder toezicht in de zomermaanden.

De ongerepte stranden van Port-Vendres, Banyuls-Sur-Mer en Cerbère.

Op deze plek geeft de Middellandse Zee die haar geheimen prijs. Port-Vendres, Banyuls en de Cap Béar laten ons zeebodems met een buitengewone biodiversiteit zien! Het is een toevluchtsoord voor beschermde diersoorten die er een veilige plek vinden om zich voort te planten. Het maritiem natuurreservaat dat het label Natura 2000 draagt, “La baie de Paulilles” genoemd, strekt zich uit rondom het oude buskruit-pakhuis (dat vandaag de dag dienstdoet als museum van industrieel erfgoed en als werkplaats voor de reparatie en onderhoud van Catalaanse roeiboten). Het natuurreservaat biedt u een unieke toegang tot deze submariene schat. Dus haal uw duikmaskers en snorkels tevoorschijn voor een fantastische duik!