De beste stranden in het noorden van de Oostelijke Pyreneeën. - Camping Ma Prairie

De beste stranden in het noorden van de Oostelijke Pyreneeën.

De kustlijn van de Roussillon biedt een grote diversiteit aan stranden. Van de zandkust met haar uitgestrekte en brede stranden van fijn zand tot aan de rotskust en haar kleine baaien en ongerepte natuur.

De stranden van de zandkust

Canet Plage en Sint Cyprien

Canet-en-Roussillon en Sint Cyprien hebben beiden de grootste zandstranden van de Oostelijke Pyreneeën. De regio is vooral bekend voor haar windsurf spots, kitesurf of zelfs Stand Up Paddle. Deze twee badplaatsen hebben als prioriteit om toeristen een kwalitatief zo hoog mogelijk verblijf aan te bieden en hebben de kwaliteitslabels zoals “Pavillon Bleu”, “Qualité Sud de la France” en “Qualité Toerisme” verworven of wat dacht u van “Handiplage” een kwaliteitskeurmerk.

De camping Ma Prairie bevindt zich op drie kilometer van de fijn-zandstranden van Canet Plage. Een afstand die nog goed aan te lopen is. Reken ongeveer een half uur om te voet naar het strand te gaan. Wanneer u niet de auto wenst te nemen, stap op de fiets, er is namelijk een fietspad dat de camping direct met het strand verbindt. Of ga met de bus, de halte is vlakbij en de bus zet u af aan het strand! Het voordeel is dat u profiteert van alle voordelen van het strand zonder de ergernissen ervan te hoeven ervaren, zoals de mensenmassa’s, en de drukte van het uitgaansleven van een dynamische badplaats!

De stranden van de “Côte Vermeille”

Sierraad van de Catalaanse kust, de Côte Vermeille viert de ontmoeting tussen en de Middellandse Zee en afdalend naar het iets zuidelijker gelegen Spanje, de Pyreneeën. Vanaf  Collioure tot aan Cerbère ontsluiert ze haar ongerepte natuur en haar baaien, welke soms alleen te voet toegankelijk zijn via de talrijke wandelpaden.

Collioure

L’anse de la Balette, la plage de Saint-Vincent of zelfs het strand Boramar zijn kleine baaien met grind-of kiezelstranden gelegen in het centrum van Collioure en die de zeemanskapel “Notre Dame des Anges” omringen. De klokkentoren van deze zeemanskerk heeft menig schilder geïnspireerd en onder de meest illustere namen vindt men Derain en Braques. Het water is er helder en aangenaam en verkwikkend na de steile steegjes van het dorp te hebben beklommen. Het zwemmen is onder toezicht in de zomermaanden.

De ongerepte stranden van Port-Vendres, Banyuls-Sur-Mer en Cerbère.

Op deze plek geeft de Middellandse Zee die haar geheimen prijs; Port-Vendres, Banyuls en de Cap Béar bieden ons zeebodems met een buitengewone biodiversiteit. Het is een toevluchtsoord voor beschermde diersoorten die er een veilige haven vinden om zich voort te planten. Het maritiem natuurreservaat, (welke het label Natura 2000 draagt) de “La baie de Paulilles, strekt zich uit rondom het oude buskruit-pakhuis (die vandaag de dag dienst doet als museum van industrieel erfgoed en werkplaats voor de reparatie en onderhoud van Catalaanse roeiboten) biedt u een unieke toegang tot deze submariene schat. Dus haal uw zwemvliezen, duikmaskers en snorkels tevoorschijn voor een fantastische duik!