Animaties Bar-Restaurant « MA PRAIRIE » - Camping Ma Prairie

Animaties Bar-Restaurant « MA PRAIRIE »

Van mei tot september, serveert restaurant “Ma Prairie” een traditionele Keuken met typische gerechten van de regio met een wijnselectie uit de Roussillon. Ons keurmerk “Sud de France” bevestigt onze passie voor de Catalaanse traditionele gastronomie. In juli en augustus organiseert het restaurant eveneens théma avonden en concerten.

  • Restaurant camping 4 etoiles

De spécialiteiten uit de Roussillon en Catalonië.

Tapas en hoofdgerechten.

Onze regio, Occitanie-Pyrénées Méditerranée, kent een rijke cultuur van gastronomie. De Catalaanse keuken heeft de opmerkelijke eigenschap, ingrediënten uit de zee weten te harmoniëren met die afkomstig uit de bergen.

Ze is beïnvloed door verschillende culturen, hoofdzakelijk door het nabije Spanje. We vinden er net zoveel gerechten op basis van vis (kabbeljauw, dorade, sardines, ansjovis, oesters, kreeft, gambas, venusschelpen en mosselen) als vleesgerechten (scharrelvarkens gevoed met eikels, Catalaanse lam “Xaï”, slakken.

De keuken van de Roussillon zet ons sowieso al zonovergoten groenten en fruit “in het zonnetje”, (paarse artisjokken, abrikozen, perziken, tomaten en asperges,..) maar ook kikkererwten, witte bonen, linzen, rijst maar ook pasta die aan de basis staan van verschillende traditionele lokale gerechten zoals de Paella of de fidéua.

Het restaurant de “Ma Prairie” stelt u voor om eens deze lokale spécialiteiten te proberen.
De meest populaire onder hen: Serrano ham met “pan con tomate”( brood ingewreven met tomaat en knoflook olijfolie en zout) ,een Colioure Salade (met onsjovis, sardines en ei.) de beroemde Escalibade (een mengsel van paprika’s, aubergines, gegrilde bosuitjes uit Toulouges, koud geserveerd met een scheutje olijfolie. Of zelfs de Boles de Picolat, (gehaktballetjes, die hebben gesudderd in een saus van paddenstoelen en olijven.)

Nagerechten uit de Roussillon en de Catalaanse Kust.

Voor wat zoetigheid betreft, komen de Catalanen niets te kort. Onder de meest gewaardeerde traditionele recepten vindt men:

  • La Crème Catalane, een soort crème brûlée, geparfumeerd met kaneel en citroenschil.
  • Les Bunyetes , gefrituurde zoete koekjes gearomatiseerd met een beetje oranjebloesem en die we nuttigen met Pasen.
  • Turrón een soort nougat op basis van amandelen en suiker.
  • Le mel i mato, verse schapenkaas, vergelijkbaar met ricotta, geserveerd met honing.
  • Le bras de gitan, een rolgebak gevuld met een crème catalane.
  • Gekonfijte kweepeer met Manchego (droge schapenkaas)

We kunnen nog veel en veel meer Catalaanse spécialiteiten opsommen, want de regio heeft een rijk palet aan smaken!

Maar het makkelijkste en het leukste om te doen, is om gewoon direct te komen proeven.