Activiteiten en interesses - Canet en Roussillon -

Activiteiten en interesses – Canet en Roussillon

Bij de camping van canet

Ontdek vele activiteiten en vrijetijdsactiviteiten voor volwassenen en kinderen, op uw camping in Canet en Roussillon (in het zuiden van Frankrijk) en in de buurt van onze camping.

De Bar – Restaurant MA PRAIRIE

Restaurant Ma prairie

Van 8h ‘s morgens tot middernacht bieden de bar en het restaurant u een traditionele keuken met typische Catalaanse recepten, zorgvuldig geselecteerde wijnen uit de regio met als favoriet de wijnen uit de “Domaine de la Perdrix”, giromatig geprezen in wijngidsen. De passie voor onze Catalaans gastronomische erfgoed is beloond met het label “Qualité Sud de France”.

ontdek de Catalaanse specialiteiten uit de regio

Het verwarmde Zwembaden

Het verwarmde Zwembaden

Van mei tot september kunt u van 10 tot 20 uur genieten van onze 2 verwarmde zwembaden met alle accommodaties rondom.

  • Speelplein en kikkerbad voor kinderen van 2 tot 6 jaar oud.
  • Waterglijbanen met 1 spacegliss en 3 pentaglissen.

In juli en augustus organiseert het animatieteam allerlei soorten activiteiten in en rondom het zwembad.

Ontdekt het verwarmde Zwembaden

Voor de kinderen

Animations enfants dans le camping 4* Ma Prairie - Canet en Roussillon

Kamperen is de perfecte gelegenheid voor de kinderen om nieuwe vriendjes te maken. Ze kunnen vrij rondlopen en deelnemen aan allerlei verschillende soorten activiteiten. Een kans voor jullie als ouders om even bij te komen!

Het animatieteam dat uit Frans-, Engels- en Nederlandstalige animators bestaat, is de hele dag aanwezig om de kids te vermaken!

Activiteiten voor de kids

De bibliotheek

De bibliotheek

Voor een kalm en ontspannend moment kunt u terecht in onze bibliotheek! Tijdens de vakantie heeft men soms zin om zich even af te zonderen en tot rust te komen. Onze camping met bibliotheek is ideaal voor een ontspannen vakantie, even weg van de drukte van het dagelijks leven. Aarzel niet om langs te komen en één van de mooie boeken te lenen!

Het sportterrein

Het sportterrein

Op het sportterrein kunnen sporten als voetbal, basketbal, volleybal, handbal, tennis en badminton gespeeld worden. Verderop is er ook een tafeltennistafel en een jeux-de-boules-terrein.

In het hoogseizoen worden er verschillende toernooien georganiseerd door het animatieteam.

Een keer per week laten wij een klimmuur komen op de camping om het plezier van klimmen te laten ontdekken. Deze activiteit wordt door professionele begeleiders aangeboden.

Fitness zaal

Fitness Sport et Musculation. Remise en Forme au camping Ma Prairie

Onze fitnessruimte is toegang vrij en alleen voor volwassenen. Ze heeft een aantal machines geschikt voor elke doel.

  • 2 crosstrainers
  • 3 fietsen
  • 1 speed biking fiets

Pilates

Pilates

Op vakantie is het fijn om eens extra te zorgen voor lichaam en geest! Tussen de vele (sportieve) activiteiten die op onze camping georganiseerd worden, zult u pilates op de wekelijkse planning vinden. Het is een lichamelijke activiteit geïnspireerd door yoga, gymnastiek en dans, en wordt beoefend op een matje op de grond.

Pilates is de ideale sport om te ontspannen terwijl u zich inspant en uw spieren traint. Dit zijn echter niet de enige argumenten om te kiezen voor deze activiteit! Pilates heeft namelijk nog meer voordelige kanten: het zorgt ervoor dat u uw postuur verbetert, dat uw ademhaling stabiliseert en dat uw spieren langzaam maar zeker sterker worden. Rugpijn verdwijnt en de buik wordt strakker. Geen enkele reden om dit uurtje te missen dus!

Fietsen te huur

Fietsen te huur

Het landschap rond Canet leent zich perfect voor fietstochten door wijngaarden. Wilt u de omgeving verkennen en een hele dag door de bergen fietsen, in de schaduw door bossen fietsen of gewoon op een sportieve manier naar het strand gaan? Dit kan allemaal! Bij de receptie verhuren wij fietsen voor groot en klein, zelfs met kinderzitjes en karretjes.

Fietsen is een milieuvriendelijk vervoer, alleen of met de hele familie!

Ons aanbod:

  • Fietsen voor volwassenen
  • Fietsen voor kinderen
  • Karretjes
  • Kinderzitjes
  • Helmen, sloten en reparatiekits

Canet en Roussillon en omgeving

Wijnproeverijen en concerten bij “Le domaine de la Perdrix”

Elke donderdagavond in juli en augustus worden jullie verwelkomt door Virginie en André Gil in de wijnkelder van hun wijngaard voor een sfeervolle proeverij. Na deze heerlijke proeverij zal André de barbecues aanzetten voor een diner met livemuziek.

“Le Domaine de la Perdrix” wordt door André Gil, de broer van Simon -eigenaar van de camping “Ma Prairie”- gerund. Het domein bevindt zich in het dorp Trouillas, op ongeveer 15 km van Perpignan en 26 km van Canet-en-Roussillon. Een halfuurtje rijden om een onvergetelijk ervaring te beleven!

Wijnen zijn de familieaangelegenheid van de Gils!

Ontdekt het Domaine de la Perdrix, hun geschiedenis en het programma.

Sportactiviteiten aan het strand

Sportactiviteiten aan het strand

Canet en Roussillon en Saint Cyprien hebben de langste stranden van de Pyrénées Oriëntales en staan bekend om de mogelijkheid van het beoefenen van kitesurfen, windsurfen en standup paddling.

Goed om te weten: Canet-en-Roussillon biedt een leuk en uitgebreid programma aan animatie en activiteiten aan!

Outdoorsporten en watersporten

Rotsen beklimmen, wildwatersporten, canyoning, via-ferrata! Voor diegene die dol is op buitenactiviteiten kan onze partner ‘Deversud Pyrénées Orientales’ u de beste plekken van de regio laten ontdekken. Een aantal voorbeelden zijn: Les Gorges de Galamus voor een dag canyoning met de hele familie, een wandeltocht naar de top van de Canigou of een wandeling langs de via ferrata om de uitzichten van en naar Saint Paul de Fenouillet te bewonderen.

Voor zowel beginners als gevorderden zijn er magische plekken te ontdekken!

Georganiseerde excursies

Een grote aanbod excursies met vertrek nabij onze camping wordt u door onze partner “Cars Verts voyage”aangeboden. Eendaagse busreis naar Barcelona met of zonder rondleiding, het Nou Kamp museum (voor de voetbal fans), Het Gele Trein, Andorra, Figueras en het Dali museum, Het kanaal du midi….

Het gehele programma voor de zomer is in de lente beschikbaar
Ontdekt de regio

Het Europa-zwemcentrum

Het Europa-zwemcentrum

Camping “Ma Prairie” bevindt zich op een paar honderd meter loopafstand van het Europa-zwemcentrum. Voor alle (inter)nationale competities is “Ma Prairie” het ideale plekje om te verblijven!