La Perdrix: het wijndomein van de familie GIL - In Canet-en-Roussillon

La Perdrix: het wijndomein van de familie GIL

Wijnproeverij en intieme concerten op de wijngaard van La Perdrix

De wijngaard La Perdrix wordt beheerd door André Gil, de zwager van Nathalie Gil, de directrice van “Ma Prairie”. La Perdrix is gevestigd in Trouillas, een dorpje op slechts 15 kilometer van Perpignan. Na een autorit van 30 minuten bevindt u zich op de prachtige wijngaard. U kunt de wijnkelders bezoeken en een memorabele wijnproeverij meemaken!

De wijnteelt, een familieverhaal

Het domein is gecreëerd in de jaren 1820 door de grootvader van André Gil. Destijds was de wijnteelt vooral traditie en een familieaangelegenheid. Het is het jaar 1997 wanneer André Gil en zijn echtgenote de wijngaard van 32 hectare overnemen en met dezelfde passie de mediterrane wijncultuur voortzetten van hun voorouders. De klimatologische eigenschappen van de regio, de kwaliteit van de grond en het vakmanschap van het echtpaar zorgen ervoor dat zij vandaag de dag een breed assortiment aan kwalitatieve aromatische wijnen kunnen aanbieden.

Een originele proeverij van wijnen en lokale producten

‘s Zomers verandert La Perdrix elke donderdagavond in een dancing!

Vanaf 19h30 kunt u de heerlijke wijnen en lokale lekkernijen proeven. De eigenaar van het domein zal u uitleg geven bij de verschillende specialiteiten. Tijdens de presentatie leert u over verschillende methoden van wijnteelt en vinificatietechnieken en ontdekt u de unieke eigenschappen van de grond van de wijngaard. Er worden hier verschillende druivensoorten geteeld, waaronder onder anderen: Alexandrië Muskaat, Syrah, Carignan en zwarte, witte en grijze Grenaches.

List of Honours :

Na de proeverij wordt de avond muzikaal voortgezet tot 23h00 en u kunt ter plaatse dineren met uw meegebrachte picknick of met een barbecue. Er zijn barbecues waar u gebruik van mag maken. De avond eindigt met, als hoogtepunt van de avond, een concert van 21h30 tot 23h00.

Kortom, een uitstapje in het teken van gezelligheid en gedeeld plezier!

De patrijs donderdag

In juli en augustus, het Domaine de la Perdrix, dat bestaat uit een commentaar wijnproeverij met een bord met lokale producten. Na de proeverij is het mogelijk om te picknicken dankzij de beschikbare barbecues. De avond eindigt in apotheose met een concert van 21.30 uur tot 23.00 uur.

Een uitje onder het teken van gezelligheid, delen en plezier! Profiteer van uw verblijf op onze camping in Canet-en-Roussillon, in frankrijk om dit gebied en zijn charmante wijnen te ontdekken.

Een domein dat talloze onderscheidingen heeft ontvangen
De wijngaard Domaine de la Perdrix is bij verschillende gelegenheden beloond: gouden medaille in de algemene landbouwwedstrijd voor de Pons Rouge 2014, gouden medaille voor de onafhankelijke wijnbouwers 2016 voor de Charakter Blanc en ambassadeur van Roussillon 2016 voor de T15 Roze.

Vergroot uw kennis van Roussillon-wijnen